2022-01-17 14:56:31• hírek • Agerpres

Australian Open: megszerezte pályafutása első Grand Slam-győzelmét Jaqueline Cristian

Jaqueline Cristian / Foto: Instagram@jaqueline_cristian
Jaqueline Cristian / Foto: Instagram@jaqueline_cristian

Pályafutása első Grand Slam-győzelmét szerezte meg hétfőn, az Australian Open első fordulójában Jaqueline Cristian.

A WTA-ranglistán 69., 23 éves román teniszező 1 órát és 42 percet tartó mérkőzésen, két szettben (7-5, 6-4) búcsúztatta a tornától a belga Greet Minnent.

Jaqueline Cristian ellenfele az első játszmában 4-2-re vezetett, ám a román lány egyenlített, és végül 7-5-re nyert. A második szettben mindkét fél nehezen hozta az adogatását. Minnen az elején 3-1-re vezetett, Jaqueline egyenlített, majd ismét elveszítette az adogatását. Így járt utána az ellenfele is, de a 4-4-es állás után a román teniszező átvette az irányítást, és 6-4-re megnyerte a játszmát és a mérkőzést.

Győzelméért Jaqueline Cristian 154.000 dolláros csekket és 70 WTA-pontot kap. A második fordulóban az amerikai Madison Keys lesz az ellenfele, aki honfitársát, Sofia Kenint búcsúztatta két szettben (7-6, 7-5).

Továbbjutott a második fordulóba Gabriela Ruse is, aki az olasz Jasmine Paolinit győzte le két játszmában (6-1, 6-3). Irina Bara ellenben két szettben kikapott a spanyol Nuria Parrizas Diaztól (6-3, 6-1), így számára véget ért a torna.

Az Australian Open női egyéni versenyének főtábláján további három román teniszező szerepel: Simona Halep, Sorana Cîrstea és Irina Begu.  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: